After eight rolat
Potrebno je za koru:
250gr. ratluka od mente
200gr. prah šećera
Fil:
125gr. margarina
200gr. prah šećera
100gr. posne čokolade
Postupak pripreme:
Ratluk dobro izmesiti sa prah šećerom a zatim ga razvući u pravougaonu koru.
Za fil penasto umutite margarin sa prah šećerom, dodajte sitno rendanu čololadu i mutite dok se čokolada ne stopi sa margarinom i šećerom.
Nafilujte koru od ratluka, urolajte je i ostavite na hladnom.
Rolat od ratluka
Potrebno je:
150gr. ratluka sa ukusom vanile
150g.r prah šećera
1 kašika margarina
100gr. čokolade za kuvanje
100gr. pečenih seckanih lešnika
Bela kora: umesiti ratluk sa prah šećerom i margarinom i razviti koru.
Fil: otopiti čokoladu i u nju dodati lešnike, ostaviti da se fil ohladi , formirati od njega valjak i umotati ga u beli deo od ratluka.
Jako dekorativni kolači!
ОдговориИзбриши