четвртак, 10. децембар 2015.

Čokoladne korpice


Potrebno je:
100gr. čokolade
1 kašičica ulja
150gr. mlevenih oraha
200gr. margarina
100gr. šećera u prahu
1 čašica konjaka ili vinjaka
kesica vanilin šećera
sok od pola limun
marinirane trešnje za koktele

Postupak pripreme:
Pripremiti oko 30 najmanjih papirnatih korpica za kolače.
Rastopiti čokoladu s kašičicom ulja, pa time sa unutrašnje strane premazati sve korpice i staviti na kratko u zamrzivač da se čokolada stegne.
Postupak ponoviti dva puta.
Zatim ih pažljivo okrenite i iglom polako počevši od dna odvajate od korpice.
Kada je odvojite od papirne ostaće čokoladna korpica, koju punite filom.
Penasto umutiti margarin i prah šećer, dodati mlevene orahe, vanilin, sok od limuna i konjak.
Sve dobro sjediniti, pa ovim puniti korpice i ukrasiti polovinom marinirane trešnje.
Pred služenje ih lagano spustite u nove papirnate korpice.