четвртак, 28. фебруар 2019.

Čoko mousse torta sa malinama ♥️♥️♥️


Za patišpanj potrebno:
4 jaja
100gr.šećera
200gr. margarina
100gr. čokolade za kuvanje
4 kašičice brašna
1 prašak za pecivo
Žumanca i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Peći oko 20 min. na 180C.

Sos od malina:
300gr. malina
200gr šećera
1 puding od maline
200ml vode ili soka koji otpuste zaleđene maline
U posudu staviti maline, šećer i 100ml vode ili soka od maline, prokuvajte i kada se šećer otopiu, dodati puding od maline razmućen u 100ml vode ili soka od maline . 
Kuvati dok se ne zgusne.

Za fil potrebno:
500ml. slatke pavlake
200gr. čokolade za kuvanje
1 kašičica šećera
Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrevati na laganoj vatri mešajući dok ne provri. 
Pečeni patišpanj izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao preliti ga toplim filom. 
Fil je redak ali će se stegnuti u frižideru nakon nekoliko sati. 
Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi.