250gr. La Crema keksa ili Oreo keksa
100gr. maslaca
Krem:
2 kesice želatina (za
1l tečnosti)
400ml slatke pavlake
550gr. jogurta
250gr. šećera u prahu
200gr. kupina
5 nektarina
listići mohito nane
Postupak pripreme:
Keks samleti u blenderu, pa mu dodati rastopljeni maslac.
Masu sjediniti i staviti u kalup obima Ø26cm. pa ostaviti u
frižider.
Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode.
Umutititi slatku pavlaku sa prah šećerom.
Zagrejati želatin na
laganoj vatri, kada se istopi dodati jogurt u želatin i brzo mešati.
Dobijenu smesu sipati u pripremljenu slatku pavlaku i lagano
sjediniti varjačom.
Na pripremljenu podlogu od keksa i maslaca sipati pola smese
i poređati voće.
Ostatak smese sipati preko voća i poravnati
površinu.
Tortu staviti u frižider da prenoći.
Dekorisati po želji
kupinama i listićima mohito nane.