субота, 29. август 2015.

Jogurt torta sa kupinama

Podloga:
250gr. La Crema keksa ili Oreo keksa
100gr. maslaca

Krem:
2 kesice želatina (za 1l tečnosti)
400ml slatke pavlake
550gr. jogurta
250gr. šećera u prahu
200gr. kupina
5 nektarina
listići mohito nane

Postupak pripreme:
Keks samleti u blenderu, pa mu dodati rastopljeni maslac.
Masu sjediniti i staviti u kalup obima Ø26cm. pa ostaviti u frižider.
Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode.
Umutititi slatku pavlaku sa  prah šećerom.
Zagrejati  želatin na laganoj vatri, kada se istopi dodati jogurt u želatin i brzo mešati.
Dobijenu smesu sipati u pripremljenu slatku pavlaku i lagano sjediniti  varjačom.
Na pripremljenu podlogu od keksa i maslaca sipati pola smese i poređati  voće.
Ostatak smese sipati preko voća i  poravnati  površinu.
Tortu staviti u frižider da prenoći.
Dekorisati po želji  kupinama i listićima mohito nane.



недеља, 23. август 2015.

Američke palačinke by Tamara


Sastojci za testo:
2 jaja
dve ipo šolje brašna
2 šolje mleka
1/3 šolje ulja
1/3 šolje šećera
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
"Cipiripi" nugat krem

Dekoracija:
šumske borovnice
drenjine

Postupak pripreme:
U sud posebno umutiti belanca.
Sjediniti sve sastojke i na kraju dodati šne od belanaca pa sve dobro sjediniti.
U zagrejanom tiganju kutlačom sipati manje krugove.
Filovati po želji...ja sam koristila fenomenalni "Cipiripi" nugat krem.pic





понедељак, 17. август 2015.

Čizkejk sa kupinama



Podloga:
250gr. Toto keksa sa punjenjem
100gr. maslaca

Krem:
300ml slatke pavlake
200gr. krem sira ”A la kajmak”
300gr. kupina
šećer u prahu za ukra

Postupak pripreme:
Keks samleti i sjediniti sa otopljenim maslacem.
Na tanjir za posluživanje staviti kalup bez dna (od 25 cm) i utisnuti smesu od keksa i  maslaca.
Umutiti slatku pavlaku i kada je do pola čvrsta umiksati i krem sir.
Nastaviti mućenje dok ne vidite da je dovoljno čvrsto za filovanje.
Preko smese od keksa staviti fil i u njega blago utisnuti kupine
Dobro ohladiti, posuti  šećerom u prahu i poslužiti.