Jagoda krem:
425gr. pasiranih jagoda (svežih ili zamrznutih)
50gr. šećera
1 kesica želatina
Smrznute
jagode ostaviti na sobnoj temperaturi da se odmrznu ili sveže očistiti, oprati
i iseći
a zatim u blenderu izblendirati zajedno
sa šećerom.
Kesicu
želatina preliti sa 4 kašike pasiranih jagoda i ostaviti da nabubri.
Smesu
od jagoda zagrejati(paziti da ne provri)na tihoj vatri a onda dodati želatin
sve vreme mešajući dok se ne istopi.
Kremu
ostaviti sa strane.
Jogurt Mousse:
300ml. slatke pavlake (1,5 kesica)
15gr. želatina
600ml. gušćeg jogurta
150gr. šećera
1 kesica vanil šećera
Slatku
pavlaku čvrsto umutiti.
Želatin preliti sa 3 kašike jogurta i ostaviti da
nabubri.
Jogurt,
šećer i vanilin šećer dobro mikserom izmešati.
Želatin na
laganoj vatri rastopiti i uz neprestano mešanje dodati masi od jogurta.
Zatim
dodati umućenu slatku pavlaku i krem dobro izmešati.
Kora:
200gr. Mlečnog ili Bevita keksa
100-150ml. toplog mleka
Na
dno kalupa (ø 28cm.)poređati keks prethodno namočen u toplo mleko.
Obruč
kalupa premazati uljem.
Preko
keksa sipati polovinu jogurt krema, zatim preliti jagoda kremom.
Zatim
sipati drugu polovinu jogurt krema i lagano promešati viljuškom, da ima izgled
kao mermer.
Ukrašavanje:
Od jagoda krema
odvojte 4 kašike, sipajte na tortu počevši od sredine(kao koncentrične krugove)
a zatim čačkalicom povlačite crte od sredine pa do ivice torte.
Kora se može napraviti i na sledeći način:
125gr. putera ili margarina
250gr. mlevenog keksa
Istopiti puter i izmešati sa samlevenim keksom. Na dno kalupa (ø 28cm.)ravnomerno rasporediti masu i ostaviti u frižideru dok se ne pripremi fil.