Kora (mera za jednu koru):
6 belanaca
6 kašika šećera
150gr.
pečenih mlevenih lešnika
50gr.
mlevenog keksa
*treba ispeći dve kore*
Penasto umutiti belanca i uz postepeno dodavanje šećera mutiti dok se šećer ne rastopi.
*treba ispeći dve kore*
Penasto umutiti belanca i uz postepeno dodavanje šećera mutiti dok se šećer ne rastopi.
Dodati
keks i mlevene lešnike, promešati varjačom.
Sjediniti sastojke i peći u plehu od rerne 15-20 min.200C.
Ohladiti i vertikalno preseći na 2 dela.
Ispeći još jednu ovakvu koru.
Sjediniti sastojke i peći u plehu od rerne 15-20 min.200C.
Ohladiti i vertikalno preseći na 2 dela.
Ispeći još jednu ovakvu koru.
Fil:
800ml. mleka
800ml. mleka
12
žumanaca
12
kašika šećera
4
kašike gustina
1
puding od vanile
250
g bele čokolade
375gr. maslaca
100gr.
prah šećera
Mleko i šećer staviti da provri, pa u to dodati gustin, puding i žumanca.
Mleko i šećer staviti da provri, pa u to dodati gustin, puding i žumanca.
Kada
mleko provri lagana umešati smesu od žumanaca i skuvati kao kad se kuva puding.
Umutiti
maslac i prah šećer, dodati otopljenu belu čokoladu, pa sve sjediniti sa
ohlađenim filom.
Filovati
kora-fil-kora, dok se ne potroše sastojci.
Celu
tortu premazati preostalim filom i posuti seckanim lešnicima.