Htela sam, zapravo, praviti tikvenik…..tikva se prilikom dinstanja
pretvorila u kašu i tako su nastali ovi mafini.
среда, 21. новембар 2012.
субота, 3. новембар 2012.
Šeherezada torta
Potrebno je:
600gr. (2 pakovanja) turskog
keksa
400gr. šlag krema sa ukusom
slatke pavlake
400ml. kisele vode
200gr. prah šećera
250gr. margarina
1l mleka
3 kesice pudinga od karamele
9 kašika šećera
Postupak
pripreme:
Skuvati puding u mleku sa 9 kašike
šećera.
Ostaviti da se ohladi, povremeno
mešajući da se ne bi stvorila korica.
Umutiti margarin sa prah šećerom i
sjediniti sa hladnim pudingom.
Dobro umutiti mikserom.
Šlag umutiti sa kiselom vodom.
Redjati red keksa, premazi filom od
pudinga, preko toga premazi sloj šlaga, opet keks i tako redom 6 puta.
Zavrsiti šlagom i ukrasiti po zelji.
Keks se ne kvasi!
Tortu napraviti dan ranije, sutradan
je keks vec fino omekšao od fila.
Пријавите се на:
Постови (Atom)