Sastojci za žuti deo kore:
2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike (ravne) brašna
1 kašičica praška za pecivo
3-4 kašike rendanog sira
Sastojci za zeleni deo kore:
2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike (ravne) brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike (obarenog i iseckanog) španaća
prstohvat soli
Sastojci za narandžasti deo kore:
2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike (ravne) brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike ajvara
prstohvat soli
Za filovanje:
300gr. krem sira ili feta sir pomešan sa
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike (ravne) brašna
1 kašičica praška za pecivo
3-4 kašike rendanog sira
Sastojci za zeleni deo kore:
2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike (ravne) brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike (obarenog i iseckanog) španaća
prstohvat soli
Sastojci za narandžasti deo kore:
2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike (ravne) brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike ajvara
prstohvat soli
Za filovanje:
300gr. krem sira ili feta sir pomešan sa
3-4 kašike pavlake
sveža ljuta papričica (sitno seckana)
seckani peršun
biber
Postupak pripreme:
Postupak pripreme:
Posebno umutiti žumanca i sve ostale sastojke a šne od belanaca dodati na kraju i lagano izmešati kašikom.
Tako radite za sva tri dela u odvojenim posudama.
Kad ste sve umutili mase stavljate u tri odojene kese i cedite na papir za pečenje po vašoj želji.
Peći 15 minuta na 200 C (ne više, jer će se kora isušiti i pucati kad je budete umotavali).
Vrlo je važno da se pridržavate mera (naročito brašno, ravne kašike) da ne dođe do pucanja.
Kad je kora pečena odmah je srolajete zajedno sa papirom na kojem ste je pekli i ostavite da se potpuno ohladi.
Namažite krem sirom složite šunku pa ponovo urolajte.
Tako radite za sva tri dela u odvojenim posudama.
Kad ste sve umutili mase stavljate u tri odojene kese i cedite na papir za pečenje po vašoj želji.
Peći 15 minuta na 200 C (ne više, jer će se kora isušiti i pucati kad je budete umotavali).
Vrlo je važno da se pridržavate mera (naročito brašno, ravne kašike) da ne dođe do pucanja.
Kad je kora pečena odmah je srolajete zajedno sa papirom na kojem ste je pekli i ostavite da se potpuno ohladi.
Namažite krem sirom složite šunku pa ponovo urolajte.
Slani rolat sa makom
Kora :
8 belanaca
5 kašika brašna
1 kašičica soli
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašike
maka (nesamlevenog)
Fil :
300gr.krem sira za mazanje
3-4 kašike pavlake
aleva paprika
kašičica ajvara ili kečapa
100gr. seckane šunke
so (ako sir nije dovoljno slan)
peršun
Postupak pripreme:
U belanca stavite so i umutite ih u čvrstu penu.
Dodajte ostale sastojke i lagano (da ne bi spala) ,kašikom promešajte.
Masu izlijte na pek-papir i pecite na 180C, 10 min. dok blago ne porumeni (paziti da se ne prepeče, treba da ostane skoro sasvim bela).
Pečenu koru odmah ,dok je još vruća, urolajte zajedno sa papirom na kojem ste je pekli i ostavite da se potpuno ohladi.
Ohlađenu koru odmotajte i premažite filom, umotajte, premažite pavlakom I pospite sitno seckanim peršunom.