четвртак, 23. април 2015.
уторак, 21. април 2015.
Moskva šnit
Kore:
15
belanaca
21
kašika šećera
12
kašike mlevenih oraha
12
kašike mlevenih badema(blanširanih i očišćenih)
3
kašike brašna
Belanaca umutiti u čvrst sneg, dodati šećera, mlevene oraha i brašno.
Peći u podmazanom plehu, 3 kore svaku ponaosob i prohladiti ih.
Belanaca umutiti u čvrst sneg, dodati šećera, mlevene oraha i brašno.
Peći u podmazanom plehu, 3 kore svaku ponaosob i prohladiti ih.
Fil:
15 žumanaca
15 kašika šećera
2 šoljice mleka
250gr. putera
1 kašika brašna
2 kesice vanilin šećera
1 slatka pavlaka
Na pari skuvati žumanaca sa šećerom, dodati mleko sa umućenim brašnom i kuvati dok se ne zgusne. Kada se ohladi sastaviti sa 250 g margarina koji ste umutili sa šećerom u prahu.
U tako sastavljanu masu dodati i umućenu slatku pavlaku, pa sve dobro sjediniti.
Na pari skuvati žumanaca sa šećerom, dodati mleko sa umućenim brašnom i kuvati dok se ne zgusne. Kada se ohladi sastaviti sa 250 g margarina koji ste umutili sa šećerom u prahu.
U tako sastavljanu masu dodati i umućenu slatku pavlaku, pa sve dobro sjediniti.
Ostalo:
1
konzerva ananasa
1kg. višanja
200gr. pečenog lešnika
3 slatke pavlake
Filovati na sledeći način:
kora
pa deo fila i preko fila oceđene višnje, dosta poredjati, pa preko višanja
posuti seckan prepečen lešnik i preko toga još malo fila. Zatim ide druga kora pa deo fila i preko fila ide ocedjen i na kockice iseckan ananas iz konzerve i preko ananasa seckan prepečen lešnik pa još malo fila.
Zatim ide treća kora pa fil a preko fila stavimo pomešan ananas i višnje i malo fila preko pa seckani lešnik.
Tortu premazati umućenom slatkom pavlakom.
недеља, 12. април 2015.
понедељак, 6. април 2015.
Crne kupus kifle sa filom od sira i sremuša
250gr.
mleka
1/2
kašičica šećera
1/2
kvasca
1
šoljica(od kafe, one najmanje)ulja
1
žumance
300gr.
crnog brašna (T - 1100)
100gr.
heljdinog brašna
Fil:
3
kašika masti
1
žumance
½
čaše kisele pavlake
sir
1
veza sremuša
Postupak
pripreme:
Sve
zamesiti i ostaviti da odstoji 15min. a zatim testo podeliti na 2 dela.
Umutiti
mast sa jednim žumancem.
Svaki
deo testa rastanjiti na veličnu pleha pa premazati mašću.
Preko
namazati sa malo pavlake pa posuti sirom i iseckanim sremušem.
Uviti
svaku koru u rolat i tanjirićem seći u cik-cak odozdo na gore i obrnuto i
ostaviti 1h da testo nadođe.
Premazati
belancetom, posuti susamom i peći oko 25-30min. na 200C.
Пријавите се на:
Постови (Atom)