Brownie
biskvit:
4
jaja
250gr.
šećera
200
gr.putera
200
gr.čokolade
sa većim udelom kaka 75%
60
gr.kakaa
75
gr.brašna
1
kesica praška za pecivo
Otopiti
puter i čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj.
Pomešati
kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer pa dodati otopljenu čokoladu i puter.
Na
kraju dodati jaja i sve sjediniti.
Sipati
u kalup veličine 26cm i peći oko 20 – 25 min. na 180C.
Žele
od malina:
500
gr. malina
50
gr.šećera
3
kašike gustina
Malinama
dodati šećer i ostaviti da prokuvaju (ako nisu zamrznute, oko 5 minuta, ako
jesu onda da se odmrznu).
Kada
provri dodati gustin, prethodno umućen sa malo hladnog soka od malina dobro
promešati da se razbiju grudvice i kuvati
oko 2 min. da se smesa zgusne.
Na
čokoladnu koru staviti kalup veličina 20 ili 24 cm, pa sipati sos od malina.
Ostaviti
u frižider da se ohladi a za to vreme spremati filove od čokolade.
Čokoladni
mousse:
200
gr.čokolade
sa većim udelom kakaa 75%
100
ml + 400 ml slatke pavlake
1
kesica želatina
Želatin,
preliti vodom i ostaviti oko 5 min da nabubri.
Za
to vreme otopiti čokoladu sa 100 ml slatke pavlake pa ostaviti da se prohladi.
Za
to vreme izmiksati ostatak slatke pavlake pa je ručno umešati u čokoladu.
Želatine
otopiti na laganoj vatri i sjediniti sa kremom.
Krem
sipati preko kore i želea od malina.
Ohladiti
u frižideru.
Dekoracija:
crvene i bele maline
crvene ribizle
listići mohito nane