Sastojci:
4 šlaga
2 slatke pavlake
4 kesice želatina
voće po izboru ( jagode,maline.....)
Postupak pripreme:
Potrebne su tri veće posude za mućenje.
- Umutiti šlag po uputstvu sa kesice i staviti u frižider.
- Dve slatke pavlake umutiti sa 400 gr. šećera u prahu,to isto staviti u frižider.
- 300gr. šećera i 15 kašika vode staviti da provri.
- U treću posudu staviti želatin sa 5 kašika vode i umutiti.
- Vrelu smesu od šećera i vode dodati u umućen želatin i mutiti 20 min. dok se ne ohladi, ( kada je umućena smesa izgleda kao čvrsto umućen šlag).
- Sve tri mase sjediniti.
- Sud obložiti folijom, pola mase sipati, poredjati voće pa preko njega drugu polovinu mase.
- Torta treba da prenoći u frižideru, a zatim da se prevrne na tacnu i ukrasi šlagom ili slatkom pavlakom