субота, 29. август 2015.

Jogurt torta sa kupinama

Podloga:
250gr. La Crema keksa ili Oreo keksa
100gr. maslaca

Krem:
2 kesice želatina (za 1l tečnosti)
400ml slatke pavlake
550gr. jogurta
250gr. šećera u prahu
200gr. kupina
5 nektarina
listići mohito nane

Postupak pripreme:
Keks samleti u blenderu, pa mu dodati rastopljeni maslac.
Masu sjediniti i staviti u kalup obima Ø26cm. pa ostaviti u frižider.
Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode.
Umutititi slatku pavlaku sa  prah šećerom.
Zagrejati  želatin na laganoj vatri, kada se istopi dodati jogurt u želatin i brzo mešati.
Dobijenu smesu sipati u pripremljenu slatku pavlaku i lagano sjediniti  varjačom.
Na pripremljenu podlogu od keksa i maslaca sipati pola smese i poređati  voće.
Ostatak smese sipati preko voća i  poravnati  površinu.
Tortu staviti u frižider da prenoći.
Dekorisati po želji  kupinama i listićima mohito nane.



1 коментар:

  1. Fantastična torta, volim ovakve recepte sa želatinom a mogu se koristiti razne vrste bobičastog voća...

    ОдговориИзбриши