Za patišpanj potrebno:
4
jaja
100gr.šećera
200gr.
margarina
100gr.
čokolade za kuvanje
4
kašičice brašna
1
prašak za pecivo
Žumanca
i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa
praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Peći oko 20 min. na 180C.
Sos od malina:
300gr.
malina
200gr
šećera
1
puding od maline
200ml
vode ili soka koji otpuste zaleđene maline
U
posudu staviti maline, šećer i 100ml vode ili soka od maline, prokuvajte i kada
se šećer otopiu, dodati puding od maline razmućen u 100ml vode ili soka od
maline .
Kuvati dok se ne zgusne.
Za fil potrebno:
500ml.
slatke pavlake
200gr.
čokolade za kuvanje
1
kašičica šećera
Slatku
pavlaku, čokoladu i šećer zagrevati na laganoj vatri mešajući dok ne provri.
Pečeni patišpanj izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao
preliti ga toplim filom.
Fil je redak ali će se stegnuti u frižideru nakon
nekoliko sati.
Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider
da se dobro ohladi.