понедељак, 21. децембар 2015.
четвртак, 10. децембар 2015.
Čokoladne korpice
Potrebno je:
100gr. čokolade
1 kašičica ulja
150gr. mlevenih oraha
200gr. margarina
100gr. šećera u prahu
1 čašica konjaka ili vinjaka
kesica vanilin šećera
sok od pola limun
marinirane trešnje za koktele
Postupak pripreme:
Pripremiti oko 30 najmanjih papirnatih korpica za
kolače.
Rastopiti čokoladu s kašičicom ulja, pa time sa
unutrašnje strane premazati sve korpice i staviti na kratko u zamrzivač da se
čokolada stegne.
Postupak ponoviti dva puta.
Zatim ih pažljivo okrenite i iglom polako počevši
od dna odvajate od korpice.
Kada je odvojite od papirne ostaće čokoladna
korpica, koju punite filom.
Penasto umutiti margarin i prah šećer, dodati
mlevene orahe, vanilin, sok od limuna i konjak.
Sve dobro sjediniti, pa ovim puniti korpice i
ukrasiti polovinom marinirane trešnje.
Pred služenje ih lagano spustite u nove papirnate
korpice.