Potrebno je:
200gr. posne čokolade za kuvanje
200gr. posnog keksa
100gr. prženih lešnika
2 kažike meda
1dc. koka-kole
200gr.žećera
150gr. margarina
Za glazuru:
200gr. posne čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
200gr. posne čokolade za kuvanje
200gr. posnog keksa
100gr. prženih lešnika
2 kažike meda
1dc. koka-kole
200gr.žećera
150gr. margarina
Za glazuru:
200gr. posne čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
Postupak pripreme:
- Trouglasti kalup za kolače obložite folijom.
- Otopite čokoladu sa uljem i nanesite je četkicom na foliju.
- Sačekajte da se malo stegne, nanesite drugi sloj i tako dok ne potrošite otopljenu čokoladu, od koje ćete dobiti glatku glazuru kad prevrnete kalup.
- U šerpici zagrejte margarin, čokoladu, med, šećer i koka-kolu i mešajte dok se sve ne otopi.
- Dodajte, zatim, keks i lešnike krupno samlevene ili iseckane, sačekajte da se prohladi pa razlijte u kalup po čokoladi.
- Pokrijte krajevima folije i dobro ohladite.
- Prevrnite na dasku i secite tobleronu.
ja vec nekoliko godina pravim ove toblerone i jako,jako su ukusne :)
ОдговориИзбриши