Potrebno je:
125gr. mlinaca
oko 250gr. ćurećeg filea
200ml neutralne pavlake
1 čaša kisele pavlake
kocka za supu
1/2l vode
kačkavalj
Postupak pripreme:
Neutralnu i kiselu pavlaku pomešati u činiji.
Ćuretinu iseći na kockice, začiniti sa solju i biberom i propržiti
na maslinovom ulju.
Kada se ispržiti, skloniti sa ringle i dodati mešavinu neutralne
i kisele pavlake.
U vodu ubaciti kocku za supu i ostaviti da provri.
Mlince izlomiti na krupnije komade i preliti vrućom supom
pa ostaviti minut-dva da dobro upiju.
Paziti da se previše ne natope, da ne bi bili gnjecavi.
Zatim ih prebaciti u cediljku da se ocede od viška
tečnosti.
U vatrostalnu ili zemljanu posudu poređati mlince, preko
njih prženu ćuretinu, preko nje nekoliko komada kačkavalja i na kraju završiti
ostatkom mlinaca.
Preostalu pavlaku izmešati sa 2 manje kutlače supe i
preliti mlince.
Peći na 180°C dok višak tečnosti ne ispari i površina se
zapeče, pa zatim pred kraj dodati rendani kačkavalj.
Ostaviti još desetak minuta da se istopi.
Нема коментара:
Постави коментар