петак, 1. јануар 2016.

Torta "Beli anđeo" ili Srećna Nova 2016. godina


Sastojci:  - 1 pakovanje kora za rozen tortu
                 - 5 kesica pudinga od vanile
                 - 300gr. šlaga
                 - 100gr. bele čokolade
                 - 100gr. mleka u prahu
                 - 1.5l mleka
                 - 250gr margarina
                 - 3 kisele pavlake
                 - 50 gr šećera u prahu
                 - 16 kašika kristal šećera
                 - 150gr. pečenih lešnika

 I žuti fil:
- razmutiti 5 kesica pudinga sa mlekom
- staviti mleko da se kuva i zasladiti ga sa 16 kašika šećera
- kada krene da vri umešati razmućeni puding uz neprestano mešanje
- pred sam kraj kada puding počne da se steže ubaciti izlomljenu belu čokoladu i ostaviti ga da se   ohladi
- u međuvremenu umutiti penasto jedan margarin sa 50 gr. šećera u prahu i 100 gr. mleka u     prahu
- kada se puding ohladi dodavati ga po malo u razmućeni margarin uz neprestano mućenje

II beli fil:
- umutiti šlag (po uputstvu sa kesice)sa predhodno ohlađenom vodom
- dodati 3 kisele pavlake i uz blago mešanje varjačom sjediniti

Ređati:
- red rozen kora
- žuti fil
- pečene lešnike izdrobljene (ne skroz samlevene)
- beli fil
- pa opet kore, žuti fil, lešnike, beli fil....

Svaki put kada stavite koru blago pritisnuti da bi se fil ravnomerno razišao.
Poslednji red kora premazati samo sa belim filom.
Ukrasiti po želji slatkom pavlakom ili šlagom.


Нема коментара:

Постави коментар