Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen
tortu
- 5 kesica
pudinga od vanile
- 300gr. šlaga
- 100gr. bele
čokolade
- 100gr. mleka
u prahu
- 1.5l mleka
- 250gr
margarina
- 3 kisele
pavlake
- 50 gr šećera
u prahu
- 16 kašika
kristal šećera
- 150gr.
pečenih lešnika
I žuti fil:
- razmutiti 5 kesica
pudinga sa mlekom
- staviti mleko da se kuva
i zasladiti ga sa 16 kašika šećera
- kada krene da vri umešati
razmućeni puding uz neprestano mešanje
- pred sam kraj kada puding
počne da se steže ubaciti izlomljenu belu čokoladu i ostaviti ga da se ohladi
- u međuvremenu umutiti
penasto jedan margarin sa 50 gr. šećera u prahu i 100 gr. mleka u prahu
- kada se puding ohladi
dodavati ga po malo u razmućeni margarin uz neprestano mućenje
II beli fil:
- umutiti šlag (po
uputstvu sa kesice)sa predhodno ohlađenom vodom
- dodati 3 kisele pavlake
i uz blago mešanje varjačom sjediniti
Ređati:
- red rozen kora
- žuti fil
- pečene lešnike
izdrobljene (ne skroz samlevene)
- beli fil
- pa opet kore, žuti fil,
lešnike, beli fil....
Svaki put kada stavite
koru blago pritisnuti da bi se fil ravnomerno razišao.
Poslednji red kora
premazati samo sa belim filom.
Ukrasiti po želji slatkom
pavlakom ili šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар