Šarene korpice
Potrebno
je(količina za 20 korpica):
250gr. mlevenih oraha
150gr. čećera
75ml vode
150gr. čokolade za kuvanje
2 kasičice ulja
200gr posnih žele bombona (sa želatinom na biljnoj bazi)
1 kasika sitno mlevenih oraha
Postupak
pripreme čokoladnih korpica:
Rastopiti čokoladu s kašičicom ulja, pa time sa
unutrašnje strane premazati sve korpice i staviti na kratko u zamrzivač da se
čokolada stegne.
Postupak ponoviti dva do tri puta.
Zatim ih pažljivo okrenuti i iglom polako počevši od dna
odvajati od korpice.
Postupak
pripreme fila:
Staviti šećer i vodu da zakuvaju i čim provri pustite da
vri
otprilike 15 sekundi.
Sklonite sud sa šporeta, dodajte orahe i
dobro ih izmešajte.
Masa će delovati pomalo lepljiva ali tako treba.
Od cele mase odvojiti 1 kašiku da bi ste napravili drškice
za korpice.
Čokoladne korpice puniti prohlađenom smesom od oraha.
Čokolada će se pomalo otapati i to je dobro jer će se
tako bolje
vezati za masu.
U masu koju ste odvojili za drškice dodati otprilike 1
kasiku mlevenih oraha, izmesiti kao testo i napraviti
drškice, umakati ih u čokoladu
pa ih staviti u frižider da se stegnu.
Za to vreme sitno iseckati žele bombone, trbalo bi da
budu u više boja, žuta,crvena ,narandžasta i obavezno zelena.
Drške zabadatu u korpice, pa onda staviti raznobojne
seckane žele bombone.
Korpice sa sosom od malina
Potrebno je za korpice:
Oko 20 papirnih
korpica(najmanjih br.1)
100gr. čokolade
1 kašičica ulja
Sos od malina:
250gr. malina
100gr. šećera
100ml vode
1/2 kesica pudinga od
maline
Postupak pripreme:
Rastopiti čokoladu s kašičicom
ulja, pa time sa unutrašnje strane premazati sve korpice i staviti na kratko u
zamrzivač da se čokolada stegne.
Postupak ponoviti dva do
tri puta.
Zatim ih pažljivo okrenuti
i iglom polako počevši od dna i odvajati od korpice.
Kada se odvoji od papirne
ostaće čokoladna korpica.
U posudu staviti maline,
šećer i 50ml vode ili soka od maline, prokuvati i kada se šećer otopi , dodati
puding od maline razmućen u preostalih 50ml vode ili soka od maline.
Kuvati dok se ne zgusne.
Ohlađenim
sosom filovati korpice.
Rolat sa brusnicama
Potrebno je:
200gr. brusnice
150gr. seckanih oraha
100gr. šećera
u prahu
sok
od ½ limuna
Postupak
pripreme:
Samleti
brusnice na mašini za meso i sjediniti ih sa prah šećerom, orasima i sokom od
limuna.
Sok
od limuna dodavati pomalo da smesa ne bude mnogo mekana i samim tim teška za
sečenje.
Sjediniti
i na radnoj površini oblikovati valjak.
Uviti
ga u celofan i ostaviti da se stegne.
Seći
na kriške.
Нема коментара:
Постави коментар