Podloga:
300gr. mlevenog keksa
125gr. rastopljenog maslaca
2dl mleka
200gr. pečenog neslanog kikirikija
Fil:
200 ml slatke pavlake
200gr. šećera
250gr. krem sira ”A la kajmak”
1 kisela pavlaka
30 g karamel bombona od lešnika
3 kašike mleka
1 kesica (10g) želatina
100gr.čokolade
3 snikers čokoladice
Postupak pripreme:
Sjednite sve sastojke za koru dobro izmešajte sve
zajedno.
Utisniti u kalup, premazati rastopljenom čokoladom, posuti seckanim
snikers čokoladicama i ostaviti u frižider dok se priprema fil.
Rastopiti karamel bombone u mleku na laganoj vatri i
ostaviti sa strane da se malo prohladi.
Slatku pavlaku umutite u čvrst krem.
Sir i šećer dobro umutiti pa dodati karamel smesu,
izmešati, dodati slatku i kiselu pavlaku i sve dobro sjediniti.
Želatin rastopiti prema uputstvu(ne sme da provri),
dodati u fil i sve dobro umutiti mikserom.
Pripremljeni fil izliti na podlogu i ostaviti tortu u
frižider da prenoći.
Tortu ukrasiti karamel prelivom.
Jako interesantna varijanta cheesecake-a, rado ću ga isprobati !
ОдговориИзбришиIntresantna i ukusna...ja sam zadovoljna...ono sto nije bilo po receptu je topljena čokolada i snikers čokoladice.
ОдговориИзбришиYummy this is simply delicious, thanks for posting this up.
ОдговориИзбришиSimon
I'm glad that you liked the cake ...
ОдговориИзбриши