Potrebno je :
280gr. šećera
280gr. badema
sok od limuna
ekstrakt od maline
280gr. badema
sok od limuna
ekstrakt od maline
50gr. čokolade za kuvanje
Pripremanje:
Pripremanje:
U šerpu staviti 280gr. šećera, vrlo malo vode (3-4 kašike, koliko da prekrije šećer), sok od limuna, pa ga ostaviti da provri.
U ukuvan sirup dodati 280gr. obarenog, oljuštenog i
samlevenog badema.
Badem u šećeru kuvati dok se ne dobije gusta tvrda masa a
onda ga skloniti sa šporeta i podeliti
na dva dela.
U jednu polovinu dodati nekoliko kapi ekstrata od maline, a
drugu polovinu ostaviti belu.
Obe mase izručiti na šećerom posutu dasku, pa od crvene
mase napraviti oblik šunke (kao valjak).
Zatim, razviti belu polovinu mase, pa u nju staviti crvenu
veknu od testa tako da se crveni deo obavije belim i dobije izgled šunke.
"Šunku" prevući glazurom od čokolade, ostaviti da
se osuši i seći na tanje kolutove.
Нема коментара:
Постави коментар