Potrebno je:
200gr. fafarona
250gr. crvenih paprika
1 veze peršuna
5 čena belog luka
1/2 kg. šećera
125gr. jabukovog sirćeta
Postupak pripreme:
Papriku oprati i
ispeći u rerni, oljuštiti i ostaviti da se ocedi
preko noći.
U veliku šerpu sipati šećer preliti sirćetom, pa ga ušpinovati.
Gotovo je kada dobije staklast izgled i kad fino kaplje
sa varjače.
Papriku iseći na
kockice, fafarone odvojiti od peteljki i iseći na kolutiće.
Beli luk oljuštiti i iseckati sitno, najbolje seckom.
U šećer dodati
papričice, papriku i beli luk, uz povremeno mešanje, treba da se krčka na
umerenoj vatri oko 30min.
Treba da dobije staklast izgled, tada je gotovo.
Pred kraj se doda predhodno sitno iseckan peršun.
Krpu pokvasiti vodom, iscdedi i stavi preko šerpe da stoji
celu noć.
Sutradan se slatko sipa u tegle.
Kako ovo intrigira..slatko, ljuto, kiselo..hm.....Sa čime ga služite?
ОдговориИзбришиDraga Mirjana,
ОдговориИзбришиmoze se koristiti uz pecenje,uz razne sireve, ali ja ga koristim kao dodatak kineskoj hrani koju sama pripremam i koju moja cerka i ja obozavamo.
Zamena je za kupovni slatko ljuti sos koji je neizostavan u pripremanju kineske hrane...pozdrav
Draga Mirjana,
ОдговориИзбришиmoze se koristiti uz pecenje,uz razne sireve, ali ja ga koristim kao dodatak kineskoj hrani koju sama pripremam i koju moja cerka i ja obozavamo.
Zamena je za kupovni slatko ljuti sos koji je neizostavan u pripremanju kineske hrane...pozdrav