среда, 9. октобар 2013.

Slatko od ljutih fafarona



Potrebno je:
200gr. fafarona
250gr. crvenih paprika
1 veze peršuna
5 čena belog luka
1/2 kg. šećera
125gr. jabukovog sirćeta

Postupak pripreme:
Papriku oprati  i ispeći  u rerni, oljuštiti i ostaviti da se ocedi preko noći.
U veliku šerpu  sipati šećer preliti  sirćetom, pa ga ušpinovati.
Gotovo je kada dobije staklast izgled i kad fino kaplje sa varjače.
Papriku  iseći na kockice, fafarone  odvojiti  od peteljki i iseći na kolutiće.
Beli luk oljuštiti i iseckati  sitno, najbolje seckom.
U šećer  dodati papričice, papriku i beli luk, uz povremeno mešanje, treba da se krčka na umerenoj vatri oko 30min.
Treba da dobije staklast izgled, tada je gotovo.
Pred kraj se doda predhodno sitno iseckan peršun.
Krpu  pokvasiti  vodom, iscdedi i stavi preko šerpe da stoji celu noć.

Sutradan se slatko sipa u tegle.







3 коментара:

  1. Kako ovo intrigira..slatko, ljuto, kiselo..hm.....Sa čime ga služite?

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Mirjana,
    moze se koristiti uz pecenje,uz razne sireve, ali ja ga koristim kao dodatak kineskoj hrani koju sama pripremam i koju moja cerka i ja obozavamo.
    Zamena je za kupovni slatko ljuti sos koji je neizostavan u pripremanju kineske hrane...pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Mirjana,
    moze se koristiti uz pecenje,uz razne sireve, ali ja ga koristim kao dodatak kineskoj hrani koju sama pripremam i koju moja cerka i ja obozavamo.
    Zamena je za kupovni slatko ljuti sos koji je neizostavan u pripremanju kineske hrane...pozdrav

    ОдговориИзбриши