5kg
paradajza (pelat ili šljivar)
50gr. šećera
listove
bosiljka
so,
biber
po želji mogu i drugi sveži začini kao što su origano, majčina dušica...
po želji mogu i drugi sveži začini kao što su origano, majčina dušica...
Postupak
pripreme:
Paradajz
dobro operite.
Napuniti
lonac vodom a onda stavite da proključa.
Ubacivati
u ključalu vodu paradajza i blanširati ga 2-3 minuta.
Vaditi
ih šupljikavom kašikom i ubacivati u šerpu sa hladnom vodom.
Odmah
ih oljuštiti i očistiti središni deo sa semenkama.
Očišćen paradajz stavljati u veći sud.
Očišćen paradajz stavljati u veći sud.
U
očišćen paradajz dodati šećer, so, listove bosiljka, lagano promešati da se
paradajz previše ne izdrobi i po ukusu dodajte soli ako je potrebno.
Paradajz
ređati u tegle tako da ne ostane vazduh.
Tegle
dobro zatvoriti, složiti ih u visoki lonac, pa naliti vodu da bude oko 3 cm
iznad vrha tegli.
Staviti
na šporet i kuvati 40 minuta nakon što proključa.
Zatim
isključiti ringlu i ostaviti sve zajedno da se ohladi.
Hayırlı sabahlar, çok beğendim. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
ОдговориИзбришиSaygılarımla.