понедељак, 25. мај 2015.

Keşkül

Keskul (Keşkül) je Turski desert koji ukusom podseća na Rafaello kuglice i vrlo je jednostavan za pripremu.
 
Potrebno za dezert:
1/2lmleka
40gr. kokosa
60gr. brašna
80gr. šećera
nekoliko kapi buter-vanila arome
1 kašika maslaca

Za posipanje:
malo seckanih pecenih badema i lešniaka i malo kokosa

Postupak pripreme:
U šerpu sipati mleko, kokos, šećer, lagano sipati brašno i sve dobro umutiti žicom.
Zatim dodati i nekoliko kapi buter-vanila arome.
Sve zajedno staviti na šporet da provri, neprestano mešajući.
Kad provri dodati maslac i mešajti da se otopi.
Skloniti i sipati u 4 manje posudice.
Svaku prekriti  providnom folijom i ohladiti nekoliko sati u frižideru.

Posuti sitno seckanim pečenim bademima i lešnicima i sa malo kokosa.


Нема коментара:

Постави коментар