Sastojci za koru:
5
belanaca
15 kašika šećera
1 kašičica sirćeta
1 kašika brašna
15 kašika šećera
1 kašičica sirćeta
1 kašika brašna
Umutiti
čvrst sneg od belanaca sa šećerom i umešati lagano sirće i brašno u to.
Izabrati
veći pleh pravougaonog oblika imajući u vidu da ćete ispečenu koru podeliti na
3 trake i da će torta biti veličine jedne trake.
Pleh
obložiti papirom za pečenje sipati smesu i peći na 150C oko pola sata(paziti da
se ne presuše).
Koru
odvojiti od papira i izrezati je na tri dela tako da dobijete 3 trake.
I fil:
5
žumanaca
30gr. šećera
30gr. šećera
150dl.
mleka
100gr.
čokolade
2
kesice vanillin šećera
30gr. brašna
125 gr margarina
30gr. brašna
125 gr margarina
II fil:
1/2 l slatke pavlake ili šlaga
1/2 l slatke pavlake ili šlaga
Za krem od čokolade penasto izmiksati žumance i šećer.
Dok se smesa miksa, na pari otopiti čokoladu za
kuvanje.
U penastu smesu žumanaca dodati vanili šećer,
mleko, otopljenu čokoladu i brašno pa sve izmiksati u jednoličnu smesu.
Smesu kuvati na laganoj vatri, neprestano mešajući
dok ne postane kao vrlo gust puding.
U ohlađen krem umutiti omekšali margarin.
Slatku pavlaku ili šlag izmiksati u čvrstu smesu.
Tortu slagati sledećim redom: kora od belanaca, zatim sloj krema od čokolade i
sloj šlaga ili slatke pavlake…tako tri puta.
Celu tortu premazati preostalim šlagom ili
slatkom pavlakom.
Нема коментара:
Постави коментар