Ogrozd…pomalo zaboravljeno voće
|
300gr. ogrozda
300gr. šećera
8-9 kašika hladne vode
Postupak pripreme:
Šećer staviti u šerpu, naliti sa 8-9 kašika vode i ostaviti da provri a ,zatim, dodati ogrozd.
Slatko kuvati na jakoj vatri (ne mešati, samo protresti šerpu) i u toku kuvanja skidati penu.
Kad po 3 kapi teško s kašike počnu padati, znači da je slatko skuvano.
Skinuti se sa vatre, prekriti mokrom krpom i ostaviti preko noći a zatim sipati u teglice.
Ovde vrlo tesko da nadjem dovoljnu kolicinu ogrozda da napravim slatko.Nadjem nekad male kolicine ,koje pojedem:)A volela bih..:)Nema veze sacuvacu recept..ako mi se posreci:)
ОдговориИзбришиPravim!Extra!
ОдговориИзбришиKoliko otprilike se kuva do zgusnjavanja sirupa?
ОдговориИзбришиDa li treba ostaviti malo da se ohladi pa videti kako pada sa kasike ili tako vruce dok jos kuva
ОдговориИзбришиSlatko je kuvano kad je sirup dovoljno gust kad iz kašike pada u krupnim teškim kapima ili ako stavite kašiku sirupa na tacnu, ostavite da se malo ohladi
ОдговориИзбришиi onda mu proverite gustinu.
Svako slatko kad krene da sapuce je gotovo...prijatno.
ОдговориИзбриши