Potrebno je:
150gr. marcipan
oko
20 sušenih brusnica
umesto
brusnice možete koristiti i neko drugo suvo voće, po želji, ja sam stavljala
kandirane trešnje
100ml. rum
oko 20 jatki oraha
200gr. čokolade za kuvanje
2 kašike ulje
Postupak pripreme:
Suve brusnice potopiti u rum oko 2 sata, a zatim ih ocediti.
Ja
sam koristila kandirane trešnje, koje sam prvo uvila u čistu krpu, da bi se
uklonio višak tešnosti (njih ne potapate u rum).
Smesa od marcipana podeliti na 20 kuglica.
U svaka kuglica staviti po jednu brusnicu i malo je pritisnuti u dlan da dobije okruglu formu.
Odozgo na svaki staviti po jednu jatku oraha i pritisnuti da se
dobro sastavi sa smesom.
Čokoladu otopiti na pari i dodati ulje.
Preliti svaki čokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар