недеља, 11. јануар 2015.

Grilijaš korpice

Potrebno je:
250gr. oraha ili lešnika
200gr. šećera
150gr. margarina
150gr + 400gr. čokolade
100gr. suvog grožđa
70 papirnih korpica (najmanjih br.1)

Postupak pripreme:
Ušpinovati šećer, dodati orahe i dobro izmešati.
Masu izvaditi na nauljeni pek papir i ostaviti da se ohladi.
Kada se masa ohladi samleti je na mašini za mlevenje oraha.
Od samlevene mase ostavite 50gr. na stranu.
U šerpu staviti margarin, 150gr. čokolade pa kad se istopi dodati mleveni grilijaš i suvo grožđe. Ostaviti da se masa ohladi.
Korpice razdvojiti i polako otopiti čokoladu pa četkicom premazati svaku korpicu.
Korpice ostaviti da se stegnu.
Napraviti 70 kuglica.
Ponovo zagrejati čokoladu i premazivati korpice i u još ne stegnutu čokoladu stavljati kuglicu. Kad se čokolada malo stene svaku korpicu umočiti u ostavljeni grilijaš.
Kada se korpice stegnu skinuti papirne korpice.


2 коментара:

  1. Obožavam grilijaš, još kad je u kombinaciji sa suvom grožđem, fenomenalna kombinacija.

    ОдговориИзбриши
  2. ja sam pravila bez suvog grožđa, jer baš i nisamljubitelj i stvarno su supr....pozdrav!!!

    ОдговориИзбриши