Potrebno je:
600gr. (2 pakovanja) turskog
keksa
400gr. šlag krema sa ukusom
slatke pavlake
400ml. kisele vode
200gr. prah šećera
250gr. margarina
1l mleka
3 kesice pudinga od karamele
9 kašika šećera
Postupak
pripreme:
Skuvati puding u mleku sa 9 kašike
šećera.
Ostaviti da se ohladi, povremeno
mešajući da se ne bi stvorila korica.
Umutiti margarin sa prah šećerom i
sjediniti sa hladnim pudingom.
Dobro umutiti mikserom.
Šlag umutiti sa kiselom vodom.
Redjati red keksa, premazi filom od
pudinga, preko toga premazi sloj šlaga, opet keks i tako redom 6 puta.
Zavrsiti šlagom i ukrasiti po zelji.
Keks se ne kvasi!
Tortu napraviti dan ranije, sutradan
je keks vec fino omekšao od fila.
izgleda fino, samo ne znam kakav je to keks?
ОдговориИзбришиNina
ОдговориИзбришиja sam ga nasla na pijaci kod prodavaca koji prodaju robu iz madjarske, trazite ga kao turski petit beure a na gornjoj slici pogledajte kakvo je pakovanje da ga lakse prepoznate.....pozzz
(pošto mi nikako ne izlazi standardan obrazac za komentar, pišem ovako) mmmmmm, baš mi se dopada torta, mislim da je nekonvencionalna, i definitivno je pravim za koji dan, za rođendan, kao mrsnu varijantu.
Избришиhvala na posjeti :)
ćaos
Pravila sam vrlo sličnu tortu za slavu i zaista je fantastična. Donela sam dva velika pakovanja turskog keksa iz Srbije, jer ga ovde nema i sutra pravim jednu tortu sa njim a skoro sam pravila još jednu sa višnjama i belom i tamnom čokoladom. te recepte još nisam stavila na blog.
ОдговориИзбришиOvaj keks je dobar samo za ovu tortu, a moja cerka ga obavezno/ i to samo njega/stavlja kada kuva puding.....cekam recepte....pozzzdrav!!!
Избришиja bi da pravim tortu za slavu pa me zanima da li torta izdasna ili ne. :)
ОдговориИзбриши