субота, 3. новембар 2012.

Šeherezada torta


Potrebno je:
 600gr. (2 pakovanja) turskog keksa
 400gr. šlag krema sa ukusom slatke pavlake
 400ml. kisele vode
 200gr. prah šećera
 250gr. margarina
 1l mleka
 3 kesice pudinga od karamele
 9 kašika šećera

Postupak pripreme:
Skuvati puding u mleku sa 9 kašike šećera.
Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila korica.
Umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom.
Dobro umutiti mikserom.
Šlag umutiti sa kiselom vodom.
Redjati red keksa, premazi filom od pudinga, preko toga premazi sloj šlaga, opet keks i tako redom 6 puta.
Zavrsiti šlagom i ukrasiti po zelji.
Keks se ne kvasi!
Tortu napraviti dan ranije, sutradan je keks vec fino omekšao od fila. 


6 коментара:

  1. izgleda fino, samo ne znam kakav je to keks?

    ОдговориИзбриши
  2. Nina
    ja sam ga nasla na pijaci kod prodavaca koji prodaju robu iz madjarske, trazite ga kao turski petit beure a na gornjoj slici pogledajte kakvo je pakovanje da ga lakse prepoznate.....pozzz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. (pošto mi nikako ne izlazi standardan obrazac za komentar, pišem ovako) mmmmmm, baš mi se dopada torta, mislim da je nekonvencionalna, i definitivno je pravim za koji dan, za rođendan, kao mrsnu varijantu.
      hvala na posjeti :)

      ćaos

      Избриши
  3. Pravila sam vrlo sličnu tortu za slavu i zaista je fantastična. Donela sam dva velika pakovanja turskog keksa iz Srbije, jer ga ovde nema i sutra pravim jednu tortu sa njim a skoro sam pravila još jednu sa višnjama i belom i tamnom čokoladom. te recepte još nisam stavila na blog.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovaj keks je dobar samo za ovu tortu, a moja cerka ga obavezno/ i to samo njega/stavlja kada kuva puding.....cekam recepte....pozzzdrav!!!

      Избриши
  4. ja bi da pravim tortu za slavu pa me zanima da li torta izdasna ili ne. :)

    ОдговориИзбриши