четвртак, 27. септембар 2018.

Bezglutenska torta sa kestenom


 
Potrebno je:
3 jaja
150gr žutog šećera
150gr kesten pirea
150gr mlevenih badema (po želji možete koristiti i orahe)
100gr maslaca
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica arome vanile
prstohvat soli
za ukrašavanje slatka pavlaka ili šlag

Postupak pripreme:
Žumanca odvojiti od belanaca i umutiti ih dok ne pobele.
Dodati im kesten pire, mlevene bademe, maslac, aromu vanile pa sve sjediniti.
U posebnoj posudi umutiti belanca s prstohvatom soli u čvrst sneg, pa ih lagano špatulom umešati u smesu sa žumancima.
Kalup promera 18cm obložiti papirom za pečenje, sipati smesu u kalup i peći oko 50 minuta na 180C.
Ohlađenu tortu ukrasiti slatkom pavlakom ili šlagom.
 

Нема коментара:

Постави коментар