Kora :
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
2 kašika brašna
sok od jedne pomorandže
Fil:
300gr. mlevenih oraha
malo vrelog mleka (oko 50ml)
150gr. prah šećera
kora i sok od 1 pomorandže
5 štangli crne čokolade
200gr. putera
4
žumanca
4 kašike šećera
Šne:
15 kašika šećera
1 šoljom vode
4 belanaca
Kora:
Mikserom umutiti belanaca, pa pred kraj postepeno
dodavati jednu po jednu kašiku šećera uz neprestano mućenja dok se ne formira
čvrst šne koji kada okrenete šerpu neće ispasti iz nje.
Dodati žumanca, jedno po jedno, sjedini ti ih a zatim dodati
brašno i orahe, pa i njih lagano ručno izmešati vodeći računa da šne što manje
splasne.
Obložiti kalup za tortu prečnika 26cm papirom za pečenje sipati
šne, i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200C oko 15-20minuta.
Ostaviti da se kora ohladi a zatim na nju naneti sok od
jedne pomorandže.
Fil:
Orahe popariti sa malo vrelog mleka(oko 50ml.), pošećeriti
prah šećerom po ukusu (150gr.) a zatim dodati puter i sve dobro sjediniti.
Dodati 5 štangli rastopljene čokolade i struganu koru i sok
od jedne pomorandže.
Zasebno penasto umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, pa ih
izmešati sa smesom od oraha.
Ovim filom filovati koru a preko njega treba staviti šne
koji se pravi na sledeći način:
ušpinovati 15 kašika šećera sa šoljom vode a zatim postepeno dodavati u
prethodno umućen šne od 4 belanaca, uy neprekidno mešanjedok se masa ne ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар