субота, 31. март 2012.

Juneća kisela čorba



Potrebno je:
300gr. junetine (rozbratna, podplecka, juneći rep...)
1 veza zeleni (šargarepa, peršun, paškanat, celer)
1 manji koren celera
 list peršuna
1 šolja mleka
1 kašika sirćeta
2 kašike brašna
ulje, vegeta


Postupak pripreme:
Skuvati meso i zelen, izvaditi, pa meso sitno iseckati a zelen ispasirati viljuškom.
Vratiti u bujon, začiniti vegetom a kada čorbica provri staviti blagu zapršku napravljenu od malo ulja i 2 kašike brašna i kuvati još 15 min.
Zatim dodati 1-2 šolje mleka, kuvati jos 10 min i na kraju dodati kašiku sirćeta, tek toliko da je čorbica blago kiselkastog ukusa.
Začiniti je sa malo seckanog peršuna i služiti.


Нема коментара:

Постави коментар