уторак, 3. јануар 2012.

Kinder bueno torta


Potrebno je:
6 jaja
150 gr. seckanih oraka ili lešnika
300 gr. + 6 kašika šećera
2 pudinga od vanile
8 dl. mleka
12 kašika brašna
200 gr. eurokrema
300 gr. plazma keksa
100 gr. čokolade ili 100 gr. eurokrema
375 gr. margarina
1 kašika ulja
3-4 šlaga

Postupak pripreme:
Kora:
Belanca umutiti sa 6 kašika šećera i dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja.
Pleh namazati, posuti seckanim orasima i preko njih izliti koru.
Peći na 200 stepeni da blago porumeni.
Ohlađenu koru okrenuti orasima na gore premazati eurokremom.

Fil:
Žumanca, šećer, 8 kašika brašna i puding skuvati s mlekom.
Kada se ohladi sjediniti sa umućenim margarinom i podeliti na dva dela.
U jedan dodati čokoladu.
Filovati koru, žutim filom poređati keks natopljen u mleku, zatim staviti čokoladni fil, i onda šlag.

5 коментара:

  1. Pravila je par puta, po slicnom receptu, isti sastojci, isti postupak, jedino se kolicina razlikuje. Superiska je :)

    ОдговориИзбриши
  2. Milion hvala za recept!!!
    Isproban je i malkice sam se zafrknula jer sam radila sa toplim mlekom pa je pocelo da se rusi sve :) A i miksirala sam masu, ne znam da li sam smela?
    Na kraju posle nekoliko dana oporavka torte u zamrzivacu imala je fantastican ukus!!! Promenila sam jedino keksic, pa sam umesto PLAZME stavila SRBIJANKU /stekara, sta cu ! :P / i preporucujem da se isproba i to.
    Podseca mnogo na neku super tortu koja je bila pre 3 godine na vencanju mog brata a koja se razgrabila brzinom svetlosti :D
    Sta reci kad mi je i posle drame razlivanja na sve strane, ovo i dalje jedan od najomiljenijih recepata :D
    Sve najlepse Vam zelim! :*

    ОдговориИзбриши