петак, 20. јануар 2012.

Pihtije

Potrebno je :
2 sveže svinjske nogice
1 suva svinjska nogica
2 juneće suve nogice
½ svinjske glave
suva svinjska kolenica
so, beli luk, aleva paprika, peršun


Postupak pripreme:
Oprano meso staviti u lonac, naliti vodom i kuvati 3-4h da se dobro skuvaju tj. dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
Procediti (tečnost sačuvati), meso isitniti i raspodeliti u pliće sudove i dodati sitno iseckan beli luk. Preko ovako raspoređenog mesa i belog luka, naliti tečnost, ostaviti na hladno mesto (ne frižider) da se pihtije stegnu.
Pre serviranja, posuti alevom paprikom, po želji sitno iseckanim peršunom, iseći i služiti.




1 коментар:

  1. Divne pihtije draga Neno, ja ih obožavam i slično ih pravim, takođe ih razlivam u ovakvim posudama za puding :)

    ОдговориИзбриши