уторак, 26. јул 2011.

Varivo od boba i mlevenog mesa


Sezona boba je kratka, pa požurite iskoristiti sve blagodati ove biljke prepune minerala!
Siromašan je kalorijama, a bogat belančevinama, gvožđem i vitaminima iz grupe B. Ukus podseća na grašak.
Jede se i kao prilog mesu, posebno piletini, a ukusan je i kao varivo.





Potrebno je:

150gr. mladog  boba
300gr.  mlevenog  mesa
1 šargarepa
1 crvena paprika
1 struk praziluka
so, vegeta, mleveni biber
suva ili sveža mirođija, aleva paprika


Priprema:
Na ulju propržiti šargarepu isečenu na kolutove  dodati ,zatim, na kolutove iseckani praziluk.
U poseban sud staviti bob i skuvati ga, vodeći računa da se ne raskuvaju zrna.
U sud sa povrćem dodati mleveno meso, naliti sa malo vode i krčkati.
Dodati sitno naseckanu papriku. Po potrebi dolivati sa malo vode da se ne bi lepilo, posoliti i dodati mirođiju . Kada je bob skuvan, ocediti ga od vode i dodati u sud sa povrćem.
Pred kraj dodati alevu papriku po želji i vegetu.


Нема коментара:

Постави коментар