Potrebno je:
1kg. karfiola
1 juneća rozbratna
3 velike šargarepe
1 srednja glavica luka
3 krompira
vegeta, biber, peršun
Postupak pripreme:
Posebno skuvati karfiol, a posebno meso, šargarepu i krompir (na laganoj vatri kao za supu).
Srednju glavicu luka sitno naseckati i staviti u šerpu sa malo ulja, dodati šargarepu i krompir, koje ste isekli na malo deblje komadiće kao i iseckano meso i to izdinstati sa lukom, uz dodatak bujona u kome se karfiol kuvao.
Dinstati 15 min.dodati karfiol iskidan na cvetove, naliti junećim bujonom , posoliti, dodati malo bibera i kuvati još 10-ak min.
Kada čorbicu isključite dodajte sitno seckan peršun.
Ovo je omiljena corbica moga tate.Kad dodje kod mene u goste obavezno je pravim.I nesto sa cveklom(broj 2 na listi omiljenih) uz glavno jelo.Super;)
ОдговориИзбришиVolim supice i čorbice svake vrste a naročito sa karfiolom koji je sasvim drugačiji kada se jede u čorbi nego kada se jede sam. Ima neki drugi šmek.
ОдговориИзбриши