петак, 25. март 2016.

Heljdopita sa koprivom i sremušem

Potrebno je:
1/2kg. heljdinih kora za pitu
4 jaja
šolja jogurta
300gr. sira
pola šoljice ulja
1 kesica praška za pecivo
300gr. mladih listova koprive
½ veze seremuša(divlji beli luk)

Postupak pripreme:
U ključalu vodu staviti koprivu, kvati je 3-4 minuta, ocediti i sitno iseckati.
Umutiti smesu od jaja, sira i jogurta, dodati ulje, prašak za pecivo i dosoliti ukoliko sir nije dovoljno slan.
Dodati koprivui i naseckani sremuš pa njome filovati kore.
Prvu koru poprskati sa malo ulja staviti preko nje drugu koru, premazati filom, zatim staviti treću koru pa opet premazati filom.
Koru uviti u rolnu a postupak ponoviti sa ostalim korama.
Svaki rolnu premazati žumancem i peći 30min. na 200C.






2 коментара: