понедељак, 6. април 2015.

Crne kupus kifle sa filom od sira i sremuša


    

Potrebno je:

250gr. mleka
1/2 kašičica šećera
1/2 kvasca
1 šoljica(od kafe, one najmanje)ulja
1 žumance
300gr. crnog brašna (T - 1100)
100gr. heljdinog brašna

Fil:
3 kašika masti
1 žumance
½ čaše kisele pavlake
sir
1 veza sremuša
Postupak pripreme:
Sve zamesiti i ostaviti da odstoji 15min. a zatim testo podeliti na 2 dela.
Umutiti mast sa jednim žumancem.
Svaki deo testa rastanjiti na veličnu pleha pa premazati mašću.
Preko namazati sa malo pavlake pa posuti sirom i iseckanim sremušem.
Uviti svaku koru u rolat i tanjirićem seći u cik-cak odozdo na gore i obrnuto i ostaviti 1h da testo nadođe.
Premazati belancetom, posuti susamom i peći oko 25-30min. na 200C. 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар