250gr.
mleka
1/2
kašičica šećera
1/2
kvasca
1
šoljica(od kafe, one najmanje)ulja
1
žumance
300gr.
crnog brašna (T - 1100)
100gr.
heljdinog brašna
Fil:
3
kašika masti
1
žumance
½
čaše kisele pavlake
sir
1
veza sremuša
Postupak
pripreme:
Sve
zamesiti i ostaviti da odstoji 15min. a zatim testo podeliti na 2 dela.
Umutiti
mast sa jednim žumancem.
Svaki
deo testa rastanjiti na veličnu pleha pa premazati mašću.
Preko
namazati sa malo pavlake pa posuti sirom i iseckanim sremušem.
Uviti
svaku koru u rolat i tanjirićem seći u cik-cak odozdo na gore i obrnuto i
ostaviti 1h da testo nadođe.
Premazati
belancetom, posuti susamom i peći oko 25-30min. na 200C.
Нема коментара:
Постави коментар