недеља, 21. септембар 2014.

Tropikana cheesecake

Potrebno je:
½ kg Ella ili Moja kravica sira (sveži sir, neutralan)
200gr šećera
½ l slatke pavlake
3 kesice želatina
1 pakovanje piškota
1 velika konzerva tropskog voća
2 banane
2 kivija

Postupak pripreme: 
Procediti kompot i još malo usitniti voće.
Sok se može iskoristiti za neki želatinasti preliv preko torte.
1 pakovanje piškota iseći na sitne kocke.
Sir pomešati sa šećerom i dobro umutiti mikserom.
Slatku pavlaku (onih ½ l) odvojeno umutiti.
Želatin potopiti u hladnu vodu po uputstvu sa kesice.
Ostaviti 10 minuta da nabubri.
Kada je nabubrio,polako ga na tihoj vatri zagrevati dok se potpuno ne otopi(ne sme da provri).
Kada je želatin pripremljen, sipati ga polako u umućenu slatku pavlaku i izmešati mikserom. 
Zatim slatku pavlaku dodati u umućeni sir sa šećerom.
Na kraju, dodati voće i keks i masu sipati u kalup.

Tortu  ostaviti  par sati u frižideru da se stegne a onda preko nje naređati voće i preliti prelivom za torte.

2 коментара: