среда, 28. децембар 2011.

Toblerone

Potrebno je:
200gr. posne čokolade za kuvanje
200gr. posnog keksa
100gr. prženih lešnika
2 kažike meda
1dc. koka-kole
200gr.žećera
150gr. margarina

Za glazuru:
200gr. posne čokolade za kuvanje
4 kašike ulja

Postupak pripreme:
  • Trouglasti kalup za kolače obložite folijom.
  • Otopite čokoladu sa uljem i nanesite je četkicom na foliju.
  • Sačekajte da se malo stegne, nanesite drugi sloj i tako dok ne potrošite otopljenu čokoladu, od koje ćete dobiti glatku glazuru kad prevrnete kalup.
  • U šerpici zagrejte margarin, čokoladu, med, šećer i koka-kolu i mešajte dok se sve ne otopi.
  • Dodajte, zatim, keks i lešnike krupno samlevene ili iseckane, sačekajte da se prohladi pa razlijte u kalup po čokoladi.
  • Pokrijte krajevima folije i dobro ohladite.
  • Prevrnite na dasku i secite tobleronu.




1 коментар: