понедељак, 2. мај 2011.

Pirotska kisela banica


Potrebno je:
700-800 gr. brašna
kocka
svežeg kvasca
1 supena kašika
masti za testo (može i ulje)
200 gr. kravljeg sira


Postupak pripreme: 
Zamesiti testo od brašna, kvasca i mlake vode tako da se testo odvaja od zidova posude. 
Ostaviti testo na toplom mestu i čekati da naraste (oko 30-35 minuta).
Blago izručiti testo na brašnom posutu površinu, razmesiti i podeliti na 6-7 jufki.
Svaku jufkicu razvući oklagijom na veličinu tepsije u kojoj će se peći, stavljati u tepsiju, preko nje staviti istopljenu mast ili ulje i izmrviti sir.
Na zadnju se ne stavlja ništa a testo se nožem iseče na veće kocke i ostavi da jos malo naraste.
Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220C  oko 45-50 min.

2 коментара: