уторак, 19. април 2011.

Sarmice od zelja




  Za oko 30 sarmica potrebno je
oko 60 listova zelja
300 ml. mesa
šoljica pirinča
3 veće glavice crnog luka
so, vegeta, aleva paprika

Postupak pripreme:
Na ulju staklasto propržite sitno isečen luk  i jednu kašiku domaće vegete.
Dodajte meso, so, očišćen i opran pirinač, sve dobro izmešajte.
Zelje dobro oprati i očistiti od korena (istanjiti ga jer je žilav), preliti vodom koja je proključala i ostaviti da odstoji nekoliko minuta u vrućoj vodi, kako bi omekšalo, izvaditi i staviti u cediljku.
Na zelje (2 lista) sipati 1 kašičicu fila i motati sarmice tako što ćete levu i desnu stranu lista preklopiti i onda umotati kao valjčić.
Redjati u šerpu jednu do druge, naliti vode da ogreznu, pustiti da proključaju i krčkati na tihoj vatri oko 20min.
Preliti zaprškom napravljenom od ulja i 1 kašičice aleve paprike, kuvati jos najduže oko 20 min.
Služiti sa ovčijim kiselim mlekom.


Нема коментара:

Постави коментар