Potrebno
je:
300gr.
crnog brašna
200gr.
raženog brašna
450ml.
mlake vode
3
kašike ulja
1
kašičica soli
lan,
susam, suncokret, semenke bundeve...(moj hleb je bio bez ovih dodataka)
1
prašak za pecivo
1/2
kašičice sode bikarbone
Sve
sastojke, osim praška za pecivo i sode bikarbone, zamesiti.
Ostaviti
da odstoji između 6 i 8 sati.
Po
isteku vremena dodati:
1
prašak za pecivo
1/2
kašičice sode bikarbone
Ponovo
sve sjediniti .
U
kalup staviti papir za pečenje i izručiti smesu.
Pleh
staviti u hladnu rernu i uključiti na 220 C.
Peći
dok se hleb ne odvoji od kalupa tj. dok
čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva.
Po
završenom pečenju hleb izvaditi, uviti u krpu i sačekati da se ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар