субота, 26. април 2014.

Čoko oranž torta



Sastojci za jednu koru:
4 belanca
4 kašike šećera
1 žumance
1 kašika brašna
1 kašika ulja
100gr. mlevenih oraha
Umutiti šećer i belanca, dodati ulje,  jedno žumance i sve sjediniti.
Zatim dodati brašno i mlevene orahe i lagano, varjačom, sjediniti masu.
Peći u kalupu(Ø 26cm) 10-15min. 
Na 200C. u zavisnosti od vaše rerne.
Ispeći 4 kore a zatim ih filovati.

Sastojci za fil:
12 žumanaca
200gr. prah šećera
200gr. “Menaž“ čokolade
250gr. margarina sa ukusom slatke pavlake
125gr. putera
100gr. prah šećera
sok i rendana kora narandže
Žumanca umutiti sa 200gr. prah šećera i kuvati na pari, kada se masa zgusne skloniti sa vatre i ohladiti.
U ohlađen fil dodati 200gr. rastopljene „Menaž“ čokolade i malo soka i rendanu koru narandže.
Posebno umutiti margarin sa ukusom slatke pavlake + 125gr. putera sa 100gr. prah šećera i sastaviti ga sa filom.
Filovati kore i ukrasiti šlagom ili slatkom pavlakom.


2 коментара:

  1. Izbor torti na Vasem blogu je fenomenalan! Ova coko-oranz torta mi se narocito dopala, htela bih da je napravim suprugu za rodjendan.
    Imam jednu nedoumicu u vezi sa kolicinom brasna po kori.U sastojcima za koru ste naveli brasno na dva mesta: 4 kasike i 1 kasika. Koja kolicina je tacna? Da li se ova jedna kasika mozda odnosi na podmazivanje/posipanje tepsije?
    Unapred hvala na odgovoru.
    Milica

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izvinjavam se, bila je greška u kucanju....ide samo 1 kašika brašna po kori....pozdrav!!!!

      Избриши