понедељак, 24. фебруар 2014.

Kapućino torta


Kora:
4 belanaca
4 kašike šećera
4 kašike mlevenih oraha
2 kašike brašna
Umutiti belanca i šećer, pa u čvrst sneg umešati mlevene orahe i brašno.
Lagano sjediniti, sipati u kalup obložen papirom za pečenje i peći na 180C oko 20 minuta.


Fil:
5 žumanaca
5+3 kašike šećera
3 belanca
250gr. margarina
200gr. mlevene plazme
200ml. slatke pavlake
50gr. čokolade
2 kesice cappuccino praha
Na pari umutiti 5 žumanaca i 5 kašika šećera. 
Malo prohladiti, pa dodati margarin i sve dobro sjediniti.
Posebno umutiti 3 belanca i 3 kašike šećera.
Umutiti i slatku pavlaku.
Sjediniti žumanca i cappuccino prah, pa dodati umućeni sneg od belanaca.
Pažljivo promešati, pa dodati umućenu slatku pavlaku.
Zatim u krem dodati mleveni plazma keks, promešati, pa podeliti na 2 dela, prvi ostaje žut a u drugi deo dodati rendanu čokoladu.
Ohlađenu koru staviti na tacnu, pa staviti ivicu kalupa.
Na koru prvo staviti fil bez čokolade, pa onda fil sa rendanom čokoladom.

Dobro ohladiti, skinuti ivice kalupa, pa premazati tortu umućenim šlagom.

1 коментар: