Potrebno je:
5 čaša kisele pavlake
250gr. šećera u prahu
2 kesice šlaga sa ukusom slatke pavlake
300gr. piškota
sezonsko voće...maline, jagode
Postupak pripreme:
pavlaku penasto umutiti sa šećerom u prahu, pa je zatim sjediniti sa šlagom koji ste predhodno umutili.
Okrugli ili četvrtast kalup (35cm) za tortu obložite folijom, pa na dno stavite trećinu mase od pavlake.
Prekrijte je piškotama, na to sipajte voće po izboru, zatim opet pavlaku, pa piškote i voće sve dok se sav materijal ne potroši.
Gotovu tortu stavite u zamrzivač na dva sata, pa je premestite u frižider da prenoći.
Pre serviranja tortu ukrasite umućenim šlagom ili slatkom pavlakom.
Divno.kremasto sa vocem.Moja ideja kakav kolac volim d ajedem:)
ОдговориИзбришиDraga Snežana, pobedila si u nagradnoj igri Zaboravljenih poslastica. Čestitam! Molim te javi mi svoju adresu na maxivida-gems@gmx.de, paket uskoro stiže!
ОдговориИзбриши