Sastojci za jednu koru:
4 belanca
4 kašike šećera
1 žumance
1 kašika brašna
1 kašika ulja
100gr. mlevenih oraha
Umutiti šećer i
belanca, dodati ulje, jedno žumance i
sve sjediniti.
Zatim dodati brašno i
mlevene orahe i lagano, varjačom, sjediniti masu.
Peći u kalupu(Ø 26cm)
10-15min.
Na 200C. u zavisnosti od vaše rerne.
Na 200C. u zavisnosti od vaše rerne.
Ispeći 4 kore a zatim ih
filovati.
Sastojci za fil:
12 žumanaca
200gr. prah šećera
200gr. “Menaž“ čokolade
250gr. margarina sa
ukusom slatke pavlake
125gr. putera
100gr. prah šećera
sok i rendana kora
narandže
Žumanca umutiti sa
200gr. prah šećera i kuvati na pari, kada se masa zgusne skloniti sa vatre i
ohladiti.
U ohlađen fil dodati
200gr. rastopljene „Menaž“ čokolade i malo soka i rendanu koru narandže.
Posebno umutiti
margarin sa ukusom slatke pavlake + 125gr. putera sa 100gr. prah šećera i
sastaviti ga sa filom.
Filovati kore i
ukrasiti šlagom ili slatkom pavlakom.
Izbor torti na Vasem blogu je fenomenalan! Ova coko-oranz torta mi se narocito dopala, htela bih da je napravim suprugu za rodjendan.
ОдговориИзбришиImam jednu nedoumicu u vezi sa kolicinom brasna po kori.U sastojcima za koru ste naveli brasno na dva mesta: 4 kasike i 1 kasika. Koja kolicina je tacna? Da li se ova jedna kasika mozda odnosi na podmazivanje/posipanje tepsije?
Unapred hvala na odgovoru.
Milica
Izvinjavam se, bila je greška u kucanju....ide samo 1 kašika brašna po kori....pozdrav!!!!
Избриши