Potrebno je:
1/2kg. kukuruznih
kora za pitu
4 jaja
šoljica jogurta
300gr. sira (ja sam koristila urdu)
pola šoljice ulja
mlada kopriva
3 struka mladog belog luka
3 struka mladog belog luka
Postupak pripreme:
U
ključalu vodu staviti koprivu
kvati je
3-4 minuta, ocediti i sitno iseckati.
Umutiti smesu od jaja, sira i
jogurta, dodati koprivui njome filovati kore i to na sledeći
način.
Kukuruzne kore, zbog
debljine, preseći na pola.
Svaku polovinu
poprskati sa malo ulja, saviti na pola i
naneti fil .
Savijati je naizmenično u trougao
celom dužinom, pa ređati u pleh.
Trouglove premazati umućenim
žumancem i peći 20-25min. na
200C.
Jao kako ja volim pitu sa koprivama. Verujem da je sa kukuruznim korama još bolja. Savršeno!
ОдговориИзбришиJa sam bila skeptična prema ukusu koprive, sada sam rešila da napravim, pa kako bude......ODUŠEVLJENA SAM UKUSOM!!!!
ОдговориИзбришиOd sada su moj favorit....što se tiče kora super su....pozdrav!!!!!
Obožavam pitu sa koprivama, kod nas još nisu počele da niču, jedva čekam.
ОдговориИзбриши